sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

goat cheese

Tykkään syödä runsaan, täyttävän ja maukkaan leivän, jos sellaisen edes syön. Pelkkä leipä ja siihen päälle voita ei oikein toimi. Teenkin paljon erilaisia leipiä. Nämä kaksi on tehty käyttäen vuohenjuustoa. Se on yksi lempijuustoistani.


ruisleipä
tomaatti
vuohenjuustoa
saksanpähkinöitä
villirucolaa
voita paistamiseen

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa siivuja tomaatista ja vuohenjuustosta.
Paahda kuivalla pannulla pähkinöitä kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä ne lautaselle.
Paista ruisleipä voissa molemmilta puolilta. Laita uuninpellille.
Lisää päälle tomaatit, vuohenjuusto ja pähkinät.
Paista uunissa 8 minuuttia.
Kun leipä on valmis, lisää päälle rucolaa.

Jos haluaa makeamman vaihtoehdon, voitele paistettu ruisleipä hunajalla. Toimii hyvin näinkin! Saksanpähkinät voi korvata esimerkiksi pinjansiemenillä.


Parhaiten tämäntyyppinen toast-leipä syntyy leipägrillissä. Näin se kuitenkin syntyy uunissa.

2 paahtoleipää
tomaatti
vuohenjuustoa
villirucolaa
voita

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa tomaatit ja vuohenjuusto.
Paahda leivät leivänpaahtimessa.
Laita leivät uuninpellille ja voitele toinen puoli. Lisää siihen tomaatit, vuohenjuusto ja rucolaa. Laita toinen paahtoleipä päälle ja paina litteämmäksi.
Paista uunissa 8 minuuttia.
Kun leipä on valmis, leikkaa viistosti puoliksi ja tarjoile!

Molemmat leivät syntyvät noin 5:dessä minuutissa + 8 minuuttia uunissa. 

1 kommentti:

Julia kirjoitti...

Vähä kiva Laura tää sun uus blogi, ihan sun näkönen! :) Ihanii kuviiki <3