tiistai 26. heinäkuuta 2011

Hunaja-glaseeratut punajuuret vuohenjuustolla


3:lle hengelle käytin 7 keskikokoista punajuurta
hunajaa
voita
oliiviöljyä
kapriksia
rucolaa
suolaa ja pippuria

Pese punajuuret hellästi. Hiero ensin käsillä valuvan veden alla ja harjaa, jos tarvitsee.
Laita uuniin noin tunniksi 225 asteeseen.
Kokeile haarukalla, että punajuuret ovat kypsiä. Haarukan kuuluisi upota punajuureen ilman suurempaa voiman käyttöä.
Anna jäähtyä hetki.

Kuori punajuuret niin, että ensin leikkaat päät pois. Sen jälkeen voit kuoria ne joko hieromalla niitä käsien välissä tai veitsellä avittaen. Melko helppoa hommaa.



Sen jälkeen punajuuret vain kuutioidaan. Suosittelen käyttämään leikkulaudan pääällä leivinpaperia, ettei lauta värjäänny.
Leikkaa valmiiksi vuohenjuustoviipaleita. Me laitoimme 2 siivua per henkilö.

Glaseerasin punajuuret vokkipannussa. Kuumenna toinen paistinpannu samaan aikaan. Eli käytännössä se menee näin:

Laita runsaasti voita ja oliiviöljyä pannulle. Lisää 1 rkl hunajaa.
Heitä punajuuret pannuun.
Lisää nopeasti suola ja pippuri.
Kierittele hieman ja ennen kuin huomaatkaan, juurekset ovat saaneet kauniin kiillon pintaansa.

Pannulla punajuuret ovat maksimissaan 2 minuuttia.
Asettele ne lautasille valmiiksi, yritä olla melko nopea.

Laita voita jo kuumaan paistinpannuun ja asettele vuohenjuustot siihen. Anna olla 30 sekuntia per puoli ja nosta pannu alustalle lähelle lautasia. Nosta vuohenjuustot punajuurien päälle.

Tässä nopeus on valttia. Vuohenjuusto sulaa nopeasti ja punajuuria ei haluta paistaa liikaa. Kaikki kannattaa olla hyvin järjestyksessä ja pannunaluset jo esillä, jotta et joudu hosumaan. Siksi en myöskään saanut kuvia tästä valmistusvaiheesta. Ei kannata tehdä liian montaa asiaa kerralla! ;)

Laita vielä kapriksia, jos haluat, sekä rucolaa päälle.



Ateria on todella täyttävä ja makeahko. Jälkiruokana ei siis kannata olla mitään todella makeaa.
Tämä on helppotekoinen ja nopea ruoka, jos ei oteta huomioon uunissa kypsymisaikaa. Eli aktiivista tekemistä on vain 10-20 minuuttia.




Ei kommentteja: