keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

min morgon

Tälläinen aamupala tuli eilen syötyä:



Marjamuruseos:

vadelmia
mustikoita
omenaa

2:den henkilön muruseos:

0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
35 g huoneenlämpöistä voita

Laita uuni 200 asteeseen.
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Jos seos näyttää liian pehmeältä, lisää kaurahiutaleita Jos seos näyttää puolestaan liian kuivalta, lisää voita.


Laita marjat ja pilkottua omenaa annoskulhoihin ja mittaa niillä tarvittava marjojen määrä. Marjoja saa olla melkein reunaan asti. Ne voivat olla pakastettuja tai tuoreita. Kaada marjat isompaan kulhoon ja sekoita niihin:

3tl sokeria
1 tl kanelia
kardemummaa

Kaada marjat takaisin annosvuokiin.

(Näissä ei ole ollenkaan omenaa, mutta sopii hyvin joukkoon)

Lisää päälle muruseos ja paista uunissa 15 minuttia, jonka jälkeen uunin lämpötilan voi nostaa 250 asteeseen. Paista vielä 5 minuuttia.

Muruseoksen voi tehdä vaikka jääkaappiin valmiiksi edellisenä iltana. Marjoja en suosittele tekemään valmiiksi, jos käytät pakastettuja marjoja. Omena menee myös helposti pilalle. Tästähän voi jokainen muokata itselleen mieluisan: voi käyttää muitakin marjoja tai hedelmiä, kuten puna- tai mustaviinimarjoja. Gojimarjatkin varmasti sopivat joukkoon! Kokeilemalla löytää itselleen mieluisimman marjamurusössön.

 Aktiivista tekemistä noin 5-15 minuuttia, uunissa 20 minuuttia, ja jäähtyminen 5 minuuttia.

Ei kommentteja: