torstai 21. heinäkuuta 2011

herkutellaan!


Rakastuin! Nämä keksit ovat aivan mahtavia! Olen joskus aikaisemminkin yrittänyt tämän tyyppisiä suklaakeksejä kuitenkaan onnistumatta. Yleensä keksit ovat sitkeitä kuivia lättänöitä, mutta ei nämä keksit. Tämä versio on super helppo ja ihanan makuinen! Kannattaa kokeilla :)
9 suurta keksiä:

150 g pekaanipähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
250g tomusokeria
30g kaakaojauhetta (huom! ei mitään Oboy tai vastaavaa, itse käytin VanHouten Cacaopowder)
hyppysellinen hienoa merisuolaa
2 munanvalkuista, huoneenlämpöistä
1tl vanilijasokeria (luomu)
Huomaa, että kananmunien tulee olla huoneenlämpöisiä! Eli joudut ottamaan ne muutamaa tuntia enne huoneenlämpöön.


Lämmitä uuni 160 asteeseen. Jätä kaksi peltiä uuniin. Paahda pähkinät kuivalla, mutta kuumalla pannulla. Siirrä ne jäähtymään erilliselle lautaselle.

 


Siivilöi tomusokeria, kaakao, vanilijasokeri ja suola kulhoon.

Paloittele pähkinät melko suuriksi palasiksi ja lisää ne kulhoon muiden aineksien kanssa. Erottele kananmunasta valkuainen. Olen itse todennut, että huoneenlämpöinen kananmuna on vaikeampi erotella kuin jääkaappikylmä. Voi olla, että se on vain harhaluulo, mutta varoituksen sana. Eroteltaessa ei välttämättä tarvitse keltuaisen vaihtaa puolta kuorelta toiselle. Pelkkä nostelu pystysuunnassa saattaa riitää. Jokainen kuitenkin omalla tavallaan.

Saattaa kuulostaa hassulta ja tuntua aluksi epätoivoiselta, että ainoa neste joka taikinaan lisätään on kahden kananmunan valkuaiset. Taikinaa joutuu sekoittamaan aika lujaaa, fyysistä voimaa siis tarvitaan. Ja tosiaan, aluksi saattaa tuntea epätoivonhien valuvan otsalla, mutta hyvä siitä tulee!

Kun kaikki sokeri on peittynyt nesteeseen, näyttää taikina suurinpiirtein tältä. Nosta lämpimät (kuumat) pellit uunista ja laita leivinpaperi molemmille. Nostele kahdella lusikalla taikinasta kökköjä pellille.


Laita maksimissaan 6 keksiä per pelti. Ne leviävät hurjasti.

Anna paistua uunissa 15-20 minuuttia ja anna jäähtyä sen jälkeen muuutama tunti. Jos yrität heti irrottaa keksejä leivinpaperista ne ovat pelkkää taikinalöllöä. Eli anna keksien jäähtyä esimerkiksi yön yli.

Ne sopivat mitä parhaiten kahvin kanssa. Ne ovat tosin melko makeita, mutta itse pidän hyvinkin makeista, jopa "ällömakeista" herkuista.  Valmistamiseen menee aikaa max. 20 minuuttia ja uunissa keksit ovat sen noin 20 minuuttia.

Keksit sopivat myös keliaakikoille (korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta muistelen, että sokeri ja kaakao sopii myös keliaakikoille) 

Nyt kaikki vain kokeilemaan!

Ei kommentteja: