lauantai 23. heinäkuuta 2011

Jordgubbs-cheesecake

En riktig somrig cheesecake med mycket jordgubbssmak!

Kesäinen juustokakku niille jotka rakastavat mansikkaa!

Ca 10 bitar

Botten/Pohja

85g smör/voita
12 digestivekex/digestivekeksejä

Fyllining/Täyte

4 geltinblad/liivatelehteä
350g jordgubbar/mansikoita
200g jordgubbar i små bitar/mansikoita pieninä paloina


1 1/2 dl strösocker/sokeria
3dl grädde/kermaa
200g Philadelphiaost/Philadelphiajuustoa

Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret.
Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula.



Sätt ett smörpapper i botten på en form med löstagbar botten, 22-24 cm i diameter.
Laita voi paperi vuoan pohjalle ja leikkaa ylimääräinen osa pois. Käytin kakkuvuokaa, jossa on iroitettava pohja ja jonka halkaisija on noin 22-24 cm.



Tryck ut blandingen i formen och jämna till.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita.


Halvera större (350g) jordgubbar och mixa dem med socker till en "soppa".
Puolita isommat mansikkapalat (350g) ja sekoita sokerin kanssa litkumaiseksi.


Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5 minuter.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5 minuuttia.


Ta upp dem och krama ur dem. Smelt dem på kaffekopp med 2 msk av heta vatten och vispa med sked.
Puristele liivatelehdet hellästi ja laita mukiin, jossa on 2 ruokalusikallista kuumaa vettä. Sekoita lusikalla.

Mixa "jorgubbssoppa" med gelatinmixen. Blanda ner osten i jorgubbsmixen. Tillsätt den vispande grädden och rör försiktigt om till en rosa smet.
Sekoita mansikkalitku liivatelehtiseoksen kanssa. Sekoita tuorejuuste ja sekoita. Lisää vielä jo vatkattu kerma ja sekoita kunnes kauniin vaaleanpunaista.


Vänd ner jorgubbsbitarna (200g) i smeten. Häll smeten i formen och släta till.
Sekoita vielä pienet mansikkapalat (200g) taikinaan. Kaada se vuokaan ja tasoita jos tarvitsee.


Ställ kakan i frysen i minst 5 tim. Jag gjorde det förra kväll, så det var i frysen över 10 timmar. Ta ut den ca 40 minuter före servering.
Laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. Tein sen itse edellisenä iltana, joten kakku oli jääkaapissa yli 10 tuntia. Ote se huoneenlämpöön 40 minuuttia ennen tarjoammista.

Jag har ingen foton av cheesecaken när det är redan. Det var så gått att vi åt det jätte snabt! ;)
Man kan också dekorera det med jordgubbar, då det ska bli lite vackrare!
Itselläni ei ole kuvaa valmiista kakusta. Se oli niin hyvää että se loppui melkein heti! ;) Kakun voi koristella mansikoilla, tulee hieman kauniimpi!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä tosi hyvältä, pitää kokeilla joskus! :)

Laura kirjoitti...

Emmi: Kannattaa ihmeessä kokeilla, on tosi helppo. Liivatteen kanssa kannattaa olla todella nopea, niin hyytyy kunnolla!

Nora kirjoitti...

aah namm toi on tota ihanaa mitä teit sillo! <3 ;)

Julia kirjoitti...

UUU oon ihan vesi kielellä nyt! Ihan super hyvää <3 en kyllä uskaltais ite kokeilla, varsinki toi liivatteen käyttö pelottaa... :D