torstai 28. heinäkuuta 2011

Pestokastike

Pestospagetti on yksi lempipastoistani. Se kannattaa tehdä aina itse, sillä se on nopea ja helppo. Eli helppoa arkiruokaa!

Pestokastike 4:lle hengelle

2 runsasta basilikapuskaa
1 dl hyvää neitsytoliiviöljyä
runsas 1dl raastettua pecorinojuustoa
1 dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
kourallinen rucolaa
hieman limeä puristettuna
mustapippuria


Mittaa noin 1 desilitra oliiviöljyä ja lisää sinne kuoritut valkosipulinkynnet.


Raasta itse pecorinojuusto. Jos et löydä lähikaupastasi pecorinoa (kolmionmuotoinen paketti), voit myös käyttää parmesania.


Lisää öljyyn juusto ja rouhittu mustapippuri. Lisää hieman basilikaa ja pinjansiemenet.


Purista hieman limeaä sekaan ja lisää loput basilikat. Murskaa tehosekoittimella.


Lisää pestoa spagetin päälle ja laita esille myös pinjansiemeniä ja juustoraastetta. Juustoraasteena kannattaa käyttää samaa juustoa, kuin itse kastikkeessa.

Aktiivista tekemistä on noin 10 minuuttia. Kun kerran kyseessä on erittäin nopea ja helppo arkiruoka, niin kannattaa huomioda se, ettei syö sitä liian usein. Muuten se tulee korvista ulos.

Ei kommentteja: