maanantai 11. heinäkuuta 2011

loving cookbooks

Tässäpä tulisi meidän keittokirjavaraston helmet:


Joka kodin pakollinen keittokirja! Ja pienenä lisäyksenä samaan sarjaan kuuluva leivontaopus. Isompi sisältää perusoppeja, reseptejä ja myös kuvia.


Tämä oli pakko laittaa nyt tännekkin, eli äityli on tehnyt omista resepteistään tälläisen kirjasen. Eli vanhan kirjan sivuille liimannut reseptit, ja päällystänyt sen kukkapaperilla. Aika järkyttävän näköinen, mutta sopi kuulemma äidin entiseen keittiöön. Hyviä reseptejä kuitenkin.


Ja samaan kategoriaan kuuluu hieman isompi kaveri. Erittäin hyvä paksu, perusreseptejä sisältävä kirja.


Sisältää paljon hyviä, kevyitä ja helppoja ruokia, sekä erittäin kivoja kasvisruokia! Plussaa myös isoista kuvista.


Pikkukirja sushista on erinomainen niille, jotka osaavat jo sushin perusasiat, ja haluavat hieman erilaisa variaatioita susheista ja muista japanilaisista ruuista. "Vokki" on uudempi tuttavuus, joka vaikuttaa sekin melko hyvältä. Oikealla oleva kirja sisältää niin ikään myös hyvin "perusohjeita", mutta erittäin hyviä sellaisia. Kuvia ei ole paljoakaan.


Paaljon käytetty italialainen keittokirja, aivan mahtavia, maukkaita ja helppoja reseptejä! Sekä hyviä isoja kuvia!


Äiti kiikutti tämän ihanuuden viime vuonna meidän keittiöön, mutta sitä ei sillon tullut käytettyä. Olen todennut kaikki ohjeet jotka olen tenhyt (en suinkaan kaikkia, kirja on melko paksu), toimiviksi, mutta en kuitenkaan kovin helpoiksi. Kirja sisältää paljon hieman hienompia ruokia, kuten tyhjiökypsennetyt mustajuuret, keltajuuret sekä porkkanat. Ohjeissa on kuitenkin aina kuvalliset step-by-step ohjeet. Erittäin hyvät sellaiset!

Ja tämän hetken suosikki:




Passion for Food on ihana inspiroiva, ja saa aivan varmasti hyvälle tuulelle! Näitä reseptejä käytän usein juhliin tai kun vietetään kavereiden kanssa iltaa. Helppoja ja hurmaavat ulkonäöllään! Rakastan! Kirjan nimeksi sopii erittäin hyvin "Passion for Food", koska kirja saa ruuanlaittotuulelle välittömästi!

Kuitenkin olisi vielä hakusessa joku ihana keittokirja. Olen kovasti selaillut Akateemisen Kirjakaupan valikoimaa, ja löytänyt joitakin hyviä kirjoja. En kuitenkaan tiedä löytyisikö niille käyttöä... Esimerkkinä voisin antaa "Luomua", "Olo, aistin tarkkuudella", "Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö", "Aglia&Olio". Mitkä on teidän suosikkikeittokirjoja?

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kiinnostavia ohjeita :) Mulla itsellä on haavena vielä ostaa tuo Sara la Fountainin kirja, jouluna kun se oli loppuunmyyty kirjakaupoissa :)

Laura kirjoitti...

-Heidi: Nyt niit' löytyy ainakin Stockamnnin Akateemisessa, kannattaa käydä kurkkimassa!