keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

marjoja & kirsikkaolut-sabayon


Täytyy näin alkuun sanoa, että olipa hyvää! Ja yllätyin tämän jälkkärin helppoudesta. Nopea ja helppo, ja sopii varsinkin jos tulee vieraita. Kuitenkin pieni varoituksen sana: tämä se vasta onkin makeaa!

Erilaisia marjoja, hedelmiä, esimerkiksi:

viikunaa
mansikkaa
mustaherukoita
punaviinimarjoja
vadelmia


Kokoa haluamistasi marjoista/hedelmistä annos valmiiksi. Viikunat ja mansikat kannattaa pilkkoa. Kun kastike on valmis, sen voi vain kaataa päälle.

Kirsikkaolut-sabayon 4:lle hengelle

1/2 pulloa kirsikkaolutta
4 kananmunan keltuaista
50g sokeria


Ja kirsikkaoluthan näyttää tältä! Täytyy sanoa, että järkytyin kun näin kirsikkaolutpullon (josta en ollut kuullut aikaisemmin) vieressä banaaniolutpullon. Tämä pullo löytyi Stockmannin ruokaosastolta, mutta löytyy varmasti myös hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Luultavasti ei löydy ihan Alepasta tai Siwasta, siihen kannattaa varautua.


Eli erottele keltuaiset ja lisää sokeri ja puoli pulloa kirsikkaolutta. Olutta tulee 1 1/4 dl.
Kuumenna esihauteessa voimakkaasti vispaten. Kun seos sakenee ja muuttuu kastikemaiseksi (ei muutu missään vaiheessa paksuksi) ja vaahtomaiseksi nosta levyltä ja anna jäähtyä hetki.

Lisää kastiketta marjojen/hedelmien päälle melko vähän! Loput voi kaataa tarjoiluastiaan jotta jokainen voi ottaa halutessaan lisää.

Eli kyseessä erittäin helppo ja nopea kesäinen jälkiruoka! Todella makea, eli kannattaa miettiä annoskokoa tarkkaan ja minkä ruoan seuralaisena tämän tarjoaa.

Ei kommentteja: